30 Mart 2010 Salı

Zayıflamaya Yardımcı Bitkiler


Havalar yavaş yavaş ısınıyor, yaz kapımızda... Ancak sıcak yaz günleri fazla kiloların daha çok göze batması anlamına da geliyor.

Büyük şehirlerde yaşamanın en büyük dezavantajlarından biri, yoğun iş hayatı ve günlük koşuşturmalarımız nedeniyle düzensiz beslenmek zorunda kalmamız. Hemen hepimiz sabahları kahvaltımızı ayakta atıştırıyor, gündüz tabağımızdaki besinleri hızla tüketiyor, akşam öğününü de neredeyse yatma vaktine yakın yemek zorunda kalıyoruz. Bunun faturasını da hızla aldığımız kilolar ile ödemek zorunda kalıyoruz. Fazla kilolarımızdan kurtulmak için başladığımız diyetleri de genellikle düzensiz yaşantımız ya da aynı besinleri yemekten sıkılıp irademize yenik düşerek yarım bırakıyoruz. Büyük bir irade örneği gösterip diyetlerine devam ederek fazla kilolarından kurtulanlarımız da bir süre sonra eski beslenme düzenine dönüyor, sonuçta verdiği kiloları fazlasıyla geri alıyor.
Aslinda fazla kilolardan kurtulmak ve ideal kiloyu ömür boyu korumak için diyet yapmaya hiç gerek yok. Sadece yeterli ve dengeli beslenerek ideal kilomuzu koruyabiliriz bence.
ben biraz araştırdım ayrıca kendimde uyguluyorum ben çok faydasını gördüm umarım
sizede fikir olur çok basit her yerde rahatlıkla bulunabilen bir kaç bitkiyi paylaşalımmı..
Zayıflamaya Yardımcı Bitkiler
Biberiye, adaçayı, maydanoz, tere, fesleğen… Kilo vermenize yardımcı olan bitkiler vücut sağlığını korumak için de neferiniz oluyor!

BİBERİYE
Kan dolaşımını hızlandırıp cildin sıkılaşmasını sağlayan biberiye et ve balık yemeklerinde kullanılabilir. Kilo verirken gevşeyen vücudunuzu sıkılaştırmak için biberiye yağı ile masaj yapabilirsiniz.


TERE
İçeriğinde vitaminler bulunan tere yağ yakmayı hızlandırıyor. Tereyi yalnızca çiğ olarak tüketebilirsiniz.


KEKİK
Vücuttaki fazla yağları yakmaya yardımcı olan kekik aynı zamanda sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.

Türk Mutfağında en sık kullanılan baharatların biri olan kekiğin çayını demleyip içebilirsiniz.


FESLEĞEN
Kokusuyla ferahlatan fesleğen; vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor, idrar yollarının düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Fesleğeni zeytinyağlı yemeklerinizde kullanabilir ya da çayını demleyip içebilirsiniz.


ADA ÇAYI
Baharat ya da çay olarak tüketebileceğiniz adaçayı iştah kesici özelliğe sahiptir. Diyet yaparken beslenme planınızın dışına çıkmamak için adaçayı içerek sadece gerektiği kadar yemek yiyebilir, kilo verebilirsiniz.


MAYDONOZ
Metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahip maydanozu çiğ olarak tüketebilir ya da çayını içebilirsiniz. Maydanoz; vücudun ödem toplayıp şişmesini önlüyor, yağ yakılmasını kolaylaştırıyor.

4 yorum:

Sena Çeyiz dedi ki...

bunların hepsini birlikte demlesek ne olur ki, tembellik kolay değil :)

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Faydali bilgiler icin tesekkur ediyorum.

mandalincikmazi dedi ki...

Valla çok doğru söylüyorsun Fatma ablacım gerçekten de yatma vakti yemek yiyoruz sabahta ayak üztü derken gelsin kilolar ama geldiği gibi gitmiyor işte :(( çok seviyor bizi bir türlü bırakmıyor...
Verdiğin faydalı bilgiler için teşekkürler...
Hani sen hep çalıştığın için blogcu toplantısına katılamıyordun ya bak 23 nisanda tekrar yapıyoruz bu sefer benim grubum katılmak istersen beklerim konak civarında olacak ...
Sevgiler .
Yıldız.
Blogumda yazdım ama henüz tam olarak yer belirlemedik ...

Adsız dedi ki...

Merhabalar efendim.

Kaybettiğim bloglarımın yerine yeniden bir blog sayfası yapılandırma çalışmalarım esnasında, destek ve ilginizi esirgemediğiniz için size müteşekkirim. Sağolun, varolun.

Bu zayıflama bitkilieri için de yaptığınız çalışma ve açıklamalar için çok teşekkür ederim. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın.