15 Temmuz 2009 Çarşamba

ZAMAN

Kimseler anlamaz gönül dilimden
Deryalar içmişim ben yarin elinden
Yanar avuçlarım çeksem belinden
Yokluğunda cana siner mi zaman
Bir gün batımında senden giderim
Senli hayalleri azık ederim
Oyun oynar durur bana kaderim
Kırılan gülümü sarar mı zaman
Çıkmaza düşmüşse bu kulun yolu
Dinmez olur sancı acırsa solu
Sarmak istedikçe kırılır kolu
Divane gönlümü yorar mı zaman
Derdimi bilensin çare ararım
Allah’a ayandır çile sararım
Attığın ateşle hala yanarım
Acaba maziyi arar mı zaman
Bir dostum olsunda canımı alsın
Kıymetin bilmezsem bir pula saysın
Kemiğe sarılı yamalı çulsun
Serseri gönlümü kınar mı zaman
Bu gönül yastadır sesi duyulmaz
Ölmeden mezara insan konulmaz
Bu dert bende iken iflah olunmaz
Ak düşmüş saçımı tarar mı zaman

10 yorum:

Rana dedi ki...

Bak şimdi oturup ağlıycam haa bu nee kıss ben dost değilmiyim? ben kardeş bacı değilmiyim? ne böyle yazıyon aslan gibi oğlungül gibi kızın saygılı efendi damadın helal süt emmiş allah korkusu olan dünürlerin mini mini şirinmi şirin zeynebin (elinden tutup tatile götürecek daha) eee bizlerde varız hatta bizler yoksak ben varım yanında ağarmış saçlarını tarayamasamda yawww zaten senin saçların ağarmışmıkiii allah allah kısss ben seni geçen ay 30 bitip 31,e girdi biliyom ne ağarmış saçı :)) hadi yaaa böyle yazılar yazma sevinecek mutlu olacak çok şey var etrafımızda arkaya bakma onlar güzel birer anı elbette burukluklar olacak ama bunu yaşam biçimi haline getirme anlaştıkmı seni çok seviyorum k.i.b çooooookkk öpüldün.

TATESAL dedi ki...

Selamlar canım!!!
Gri hayat ve ben"Fatoş" da rastladım size ...Ona yazdığınız güzel sözler ve ayetle bende şifa buldum sanki...Allah razı olsun...Görüşelim bende beklerim...Erzincandayım....Sevgilerimle...

havvanur dedi ki...

ablam şiirde güzelmiş cuman mubarek olsun ellerinden desem çok gençsin hurmetler ablacım

Samanyolu dedi ki...

Selamün Aleyküm,bu mübarek günde, kalbinde ki bütün hayır dileklerin ALLAH(cc) katında makbul olsun.Dünyevi ve ahiret saadeti versin inşallah.Geceniz ve günleriniz nur dolsun.Hayırlı Cumalar.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ablam zaman hızla geçiyo tutmak ne mümkün,miraç kandilin mübarek olsun,ayrıca bana uğra çilek yiyelim,sevgiler...

nurşen dedi ki...

Canım ellerine,yüreğine sağlık.Çok duygulandım okurken.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Efendim, saygılarımla; Benim yorum yazmada bir alışkanlığım var, yorum yazacağım yazının önceki yazılmış yorumlarına hiç bakmam, yazı,şiir ya da resimlere bakarım, daha sonra oturur yazarım işte; Efendim, ne güzel bir manzume çıkmış kaleminizden, ismi çok güzel ZAMAN altındaki dizeler hem ona, hem size hem de bloğunuza öyle güzel yakışmış ve oturmuş ki, ben çok beğendim, büyük bir zevkle ve beğeni ile okudum. Fatma hanım altında bir başka imza olmadığına göre bu şiir sizin yüreğinizden, gönlünüzden kaleminiz vasıtasıyla bu ekranlara dökülmüş. Çok güzel efendim, bir başka blog yorum klasiğinde "tam not 10 numara efendim" şeklinde övgüler görmüştüm. Ben de sizin şimdi bu şiirinize böyle demekten kendimi alıkoyamadım. "Yokluğunda cana sinen,kırılan gülü saran,divane gönlü yoran,maziyi arayan, serseri gönlü kınayan, ak düşmüş saçları tarayan; ZAMAN'a " ne güzel atıflarda bulunmuşunuz. Efendim, ben sözü fazla uzatmadan bu harika ve güzel şiiriniz için yüreğinize, gönlünüze ve kaleminize sağlık ve mutluluklar dilerken, daim olmalarını ve hiç susmamalarını Cenab-ı (C.C.)Allah'tan dua ile niyaz ederim. Sağlıcakla ve hoşçakalın efendim, saygılarımla...

samanyolu67 dedi ki...

Miraçla gelen beş müjdeye mazhar olabilmek niyazı ile Leyle-i Miracınızı tebrik eder, hayır dualarını beklerim.Sevgiler

Recep Altun dedi ki...

Efendim, Saygılarımla; Fatma Kardeşim; Benim için son derece kıymetli ve değerli olan o eşsiz ziyaretiniz ve yorumunuz için çok ama çok teşekkür ederim. Blogspot dünyasında (fatma48-samanyolu67-kalpaynası-kiana ve pervane) dışında yazışacak arkadaşım yoktur. Miraç, göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına, yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Bu kutlu gecede, daha güzel bir dünya ve daha erdemli bir hayat için dua edelim. Bu duygularla Miraç Kandilinizi tebrik eder, bu kutlu gecede yapılan duaların, bütün insalık aleminin huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.

gül dedi ki...

Kandiliniz mübarek olsun arkadaşım,sevgiler