22 Mayıs 2010 Cumartesi

YALANCI TAVUK GÖGSÜ


Malzemeler;
8,5 su bardagi sut
1,5 su bardagi un
150 gr tereyagi
3corba kasigi sivi yag
3 corba kasigi nisasta veya pirinç unu
2 su bardagi seker
1 paket vanilya
2 parca damla sakizi
Uzerine tarcin
Arzuya gore ceviz ici



Tereyagi,siviyag tencereye konur,un ve nisasta ilave edilir 4-5 dakika kısık ateşte kavrulur.Kavrulan un sogutulur ve sut,seker,vanilya ilave edilir cirparak kisilmis ateste kaynayip koyulasana kadar pisirilir.


Ocaktan alinan muhallebiye parcalanan damla sakiz ilave edilir 10-15 dakika daha mikserle cirpilir



muhallebinin kivami koyulasip da sakiz gibi olunca islatilmis ve fazla suyu suzulmus firin tepsisine ceviz serpilir ve uzerine muhallebi dokulur soguyunca uzerine tarcin serpilir ve buzdolabinda bekletilir.Dilimlenip servis yapilir

.ben fırında kulandıgımız yaglı kağıdı şekilli kestim muhallebinin üzerine yayıp çay süzgüsüyle tarcını eledim böyle bir görüntü çıktı
hafif ve yapımı kolay bir tatlı deneğin derim
afiyet olsun

3 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Canım canım çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Güzel bir haftasonu diliyorum sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglik afiyetler olsun canim .

TATESAL dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık,görüntüde mükemmel...Çok severiz ailecek tavuk göğsünü....SEvgiler...