Malzemeler;
8,5 su bardagi sut
1,5 su bardagi un
150 gr tereyagi
3corba kasigi sivi yag
3 corba kasigi nisasta veya pirinç unu
2 su bardagi seker
1 paket vanilya
2 parca damla sakizi
Uzerine tarcin
Arzuya gore ceviz ici
Tereyagi,siviyag tencereye konur,un ve nisasta ilave edilir 4-5 dakika kısık ateşte kavrulur.Kavrulan un sogutulur ve sut,seker,vanilya ilave edilir cirparak kisilmis ateste kaynayip koyulasana kadar pisirilir.
Ocaktan alinan muhallebiye parcalanan damla sakiz ilave edilir 10-15 dakika daha mikserle cirpilir
muhallebinin kivami koyulasip da sakiz gibi olunca islatilmis ve fazla suyu suzulmus firin tepsisine ceviz serpilir ve uzerine muhallebi dokulur soguyunca uzerine tarcin serpilir ve buzdolabinda bekletilir.Dilimlenip servis yapilir
.ben fırında kulandıgımız yaglı kağıdı şekilli kestim muhallebinin üzerine yayıp çay süzgüsüyle tarcını eledim böyle bir görüntü çıktı
hafif ve yapımı kolay bir tatlı deneğin derim
afiyet olsun
3 yorum:
Canım canım çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Güzel bir haftasonu diliyorum sevgiler
Ellerinize saglik afiyetler olsun canim .
Ablacım ellerine sağlık,görüntüde mükemmel...Çok severiz ailecek tavuk göğsünü....SEvgiler...
Yorum Gönder