24 Mayıs 2010 Pazartesi

Karnıyarık



Karnıyarık patlıcan severler için vazgeçilmezdir, davet sofraları içinde son derece şık bir yemek.Yanında pilav ve cacıkla nefis oluyor..
HEMEN HEMEN HERKES BİLİR BİRDE FATMANIN TARİFİ OLSUNMU?
•5 Adet patlıcan
•3 Çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
•1 Su bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
•2 Orta boy soğan
•200 Gr kıyma
•4 Adet orta boy domates (biri süslemek için)
•Yarım bağ maydonoz
•1 Su bardağı et suyu veya su
•1 Çorba kaışığı domates salçası
•1 Çorba kaşığı biber salçası
•4 Diş sarmısak


Bir tavada yağı kızdırın. Patlıcanları tavaya koyup her iki yanını da altın sarısı bir renk alıp, patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, kağıt peçete yada mutfak havlusu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzdürün.
Harcını hazırlamak için, yağı bir tencerede kızdırın, soğanları ve 2 diş sarmısağı ilave edin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar birkaç dakika sote edin. Kıymayı ekleyin, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar sık sık karıştırarak pişirin.
Domatesi katın ve domates suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Kıyılmış maydonoz, tuz ve biberi ilave edip karıştırın.

Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara hazırladığınız harcı doldurun. Üzerini domates ve isterseniz biberle süsleyin. Bir kapta salçayı sıcak su (et suyu)ile içine 2 diş sarmısağı dilimleyim ekleyin ve tepsiye dökün.
Tepsiyi fırına sürüp, yaklaşık 20-25 dakika pişirin
Üzerine pişme suyunu gezdirip sıcak olarak servis yapın.

1 yorum:

aydilber dedi ki...

hep derim yemek isim olarak aynı olabilir ama tat olarak her ustanın elinde farklı tatlanır ellerine sağlık...