23 Haziran 2009 Salı

Unutmamalı ki, Allah amellerinizi görür ve bilir

Üç aylar dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şevkât ,yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doğruk,ulaştığı,hayır ve iyiliklerin artığı bir mevsimdir
Bu günlerde müminler, birbirleri ile tebrikleşmeli, birbirlerini yemeklere çağırmalı, çocuklar sevindirilmeli, fakirlerin gönlü alınmalı, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilmeli, anne-babanın, masum ihtiyarların duaları alınmalı, velhasılı bu aylar daha canlı ve daha verimli yaşanmalıdır.
Bütün bu yapılanlar bir yarış havası içinde yapılırken ihlaslı yapmaya da azami dikkat gösterilmeli. Zira ihlasla yapılan küçük bir amel, ihlassız yapılan pek çok amelden üstündür. Bu sayede hem cemiyete huzur gelmiş, hem de manevi bir atmosfer meydana getirilerek, ilahi rahmetin celbine zemin hazırlanmış olur. Yapılan ibadetler, okunan Kur"anlar, Cenab-ı Hakk"a yükselen inilti ve ızdırap dolu dualar, akıtılan gözyaşları, yapılan tevbe, istiğfarlar yağmuru çeken bulutlar gibi ilahi rahmeti kendisine çeker.
İlahi rahmet, semamızı kapladığı zaman onu hayat kaynağı yağmurlar gibi lütuflar, ihsanlar, ikramlar ve hediyeler takip eder. Böylece gelen rahmet damlaları günahlarımızdan, gafletimizden dolayı kirlenen manevi hayatımızı da temizler.
Öyleyse daha ne duruyoruz. Haydi hep beraber, ilahi rahmet ve lütuflara hasret insanlar olarak başımızı okşayacak rahmet bulutlarının celbine ve onu takip edecek ilahi ihsanlara kendimizi hazırlayalım.
Hazırlayalım derkende lütfen samimi olalım en azından bu günlerde samimi olalım kul hakkına girmekten kacınalım .
Bu günlerde en azından samimi olalım bir bakalım etrafımıza gercekleri görelim.
Ben bu gün gamzenin evine giderken parktan geciyordum orada yaşlı bir teyze kedilere mama veriyodu kediler artık doymuş yüzüne bile bakmıyodu hayvan sevgisi güzelde birazda keşke insan sevgisini yüreğimize taşısak.
hemen biraz ileride çöp bidonunu karıştıran bir adam vardı belliki aklı şuuruda yerinde değildi çöpden yiyecek bulup yiyordu kokusu yayılmıştı her yere kedilere yemek veren teyze onu görmüyodu bile en azından bu günlerde bir bakalım komşumuz acmı tok yatarken vicdanınız rahatmı bu günlerde hassasiyet gösterib yaptığımız ibadetlerde samimi olalım ALLAH rızası için

11 yorum:

samanyolu67 dedi ki...

Fattma Ablacığım yazın çok güzeldi.Paylaşım için Allah razı olsun.
Teyzeye gelince,evet hayvan sevgisi bambaşka.İnan çöpe atılan yiyeceklerle bütün hayvancıklar doyar.Burada belediyelere çok iş düşüyor canım.Fabrikalarda o kadar çok yemek dökülüyor ki,halbu ki o yiyeceklerle kimsesiz hayvancıklar beslenebilir pekala.
Evet sadece bu aylarda değil diğer aylarda merhamet etmeli insanlara,bitkilere,hayvanlara.Yalnız teyze görmemiş o adamcağızı,sen görmüşsün keşke sen yardımcı olsaydın.
Mübarek üç ayların hayırlara vesile olsun inşaallah.Kalbi sevgi ve selamlarımla canım benim.Hayırlı geceler

fatma48-hazanyagmuru4 dedi ki...

sevgili gülcan hani teyze görmemiş keşke sen yardım etseydin diyosunya inan olki ben kendi gücümün yettiği kadar yapacağımı yapıyorum ben yaptıklarımı hiç bir zaman söz konusu bile etmem nasıl olsa bir gören bir bilen var elbet.
teyzeye gelince demem oki bizim buralarda her gün sokaklarda görmek mümkündür ellerinde yiyeceklerle sokaktaki hayvanları besleyenler yada evindeki köpekleri gezintiye cıkaranlar ama bir insanı doyurmaktan aciz olanlar çok var sözüm onlaradır

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.müslüman amelinden sorumlu RABBİM anlayarak kulluk etmeyi nasip etsin,her zaman sevgiler..A.E.O

kuzularım ve ben dedi ki...

yazın çok güzeldi ablacımefendimiz(SAV)komşusu açken tok yatan bizden değildir demiş.haklısın sana hak veriyorum ama komşumuzu tanmıyoruz bile nerdeyse istanbulda öyle en azından açmı tokmu nasıl bileceğiz.elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz inş.selam ve dua ile

Rana- dedi ki...

sultanım ne güzel içten yazmışsın ama bizim ülkemizde ve diğer ülkelerde hayvana verilen değerin zerresi insana verilmiyor komşumuz açken bir güzel karnımızı tıka basa doyuruyoruz hatta karnımız doysada gözümüz aç kalıyor çoluk çocuğumuzun eline abur cubur veripte dışarıya yollayıp acaba alan var alamayan var diye düşünmeden nefsi kalırmı demeden yıllardır afrika için kim kılını kıpırdattı? amerika obezite için her gün yeni formüller üretmekle meşgul çözüm bulmak için bir taraf açlıktan kırılıyor bi taraf tıkınmaktan patlamak üzere yanı başımızda işkence çekenler sırf müslüman olduğu için inançları yüzünden aşağılananlar say say bitmez RABBİM bizleri merhametli kullarından etsin vicdan sahibi kullarından etsin amin bunların hepsi ahir zaman alametleri RABBİM sonumuzu hayreylesin son sözlerin çok güzel ALLAH RIZASI İÇİN İBADETLERİNİZDE İBADETLERİMİZDE SAMİMİ OLALIM..

Samanyolu dedi ki...

Selamün Aleyküm Fatma Ablacığım, ben bu yorumu senin yazına göre yazdım.Tabi ki yardım ediyorsundur,ediyoruz inşaallah Rabbim kabul eder.Ama senin üstteki yazında teyze görmedi yazınca,onun için yazmıştım.Umarım yanlış anlaşılmaz.
Allah'ın rahmetinin sağnak sağnak yağdığı,üç aylarınızı ve akabinde Regaib Kandilinizi tebrik ederim.Kalbi sevgi,selam ve dualarımla.Dualarından unutulmamak dileğimle.Allah'a emanet ol Canım Ablacığım.

harosa dedi ki...

Kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim canım
sevgiler

Adsız dedi ki...

Bismillahirrahmanirrahim. Esselamünaleyküm. Noksan sıfatlardan, yaratılmış olmaktan , zevale uğramaktan beri olan Allah Teala'ya hamd ve senadan;Rahmet Nebisi Resülüne , onun al ve ashabına selamdan sonra söze başlarım.
Efendim, Saygılarımla; Yüce Kitabımız K.Kerim'de de söz konusu üçaylardan bahsedilmekte(Tevbe suresi 36. ayet) Yalnız burada Hz. Allah haram olan dört aydan bahsediyor, oysa biz sadece üç ayı biliyoruz, bu dördüncü ay hangisi acaba? Efendim bu vesileyle Mübarek üçayların feyzinden, bereketinden istifade eden kullardan olabilmek arzusu ve duasıyla birlikte, mübarek Regaib Kandilinizi de kutlarım. Allah'a emanet Olun.

Adsız dedi ki...

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Marifetane hobi dedi ki...

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir.Regaib Kandiliniz mübarek olsun!

Adsız dedi ki...

Esselamünaleyküm, Sevgili Kardeşim Fatma, sizin o kadar çok bloğunuz var ki nasıl çıkıyorsunuz işin içinden, Maşallah diyelim de nazar değmesin inşallah. Sanal bir alemde yaşıyoruz. Bu dünyada hiçbir şey gerçek değil. Ben kendi namı hesabıma çok üzülüyorum. Ben bu dünyanın gidişatına, insanların davranışlarına çok üzülüyorum. Başımı alıp kimselerin olmadığı bir yere çadır kurup şöyle tek başıma huzur içinde kalan ömrümü şükrederek, ibadet ederek geçirmek istiyorum. Böyle bir yer arıyorum. Ama bulsam bile bir türlü gidemiyorum. Savaşmaktan yorulmuş, yorgun bir savaşçı gibiyim. Daha önce Almanya'da kalmıştım, imkan bulabilsem, tekrar oralara gidip, orada kalmak bile istiyorum, ama olmuyor. Ne yapacağıma bir türlü karar veremediğim için serseri bir kurşun gibi oraya buraya savrulup duruyorum. Efendim, kendi sıkıntılarımla sizi sıkmak istemem, bir ara dalmışım işte öyle, yazıverdim. Sağlıcakla kalın ve de Allah'a emanet olun, Allah hepimizi kendini bilen kullarla karşılaştırsın inşallah...