12 Aralık 2009 Cumartesi

MAKLUBE YAPALIMMI?

BU GÜNLERDE PASO MAKLUBE YAPIYORUM
Ben daha öncede yayınlamıştım ama bu günlerde halimi hatrımı soran arkadaşlar neler yapıyon dediğinde maklube yapıyorum her gün hemen hemen dedimmi bizde isterizzzzz diye talebde bulunuyolar.
geçmişte vermiştim ama bir kere daha hatırlayalımmı ne dersiniz.
Ben bir günde en az 5-6 tencere yapıyorum tabiki iş yerimde evde kalıpta pasta börek yapamayınca bende elimde olanı sizle paylaşmak istedim sıkılmazsanız ilginizi çekerse buyrun beraberce yapalım deneyin kalabalık misafir geldiğinde çok özel bir yemek oluyo
ŞİMDİ AŞAMA AŞAMA MAKLUBEMİZİ YAPALIM:

Ben 60-70 kişilk yapınca ölcüler fazla oluyo.10 kişilik yapacağımızı düşünsek
750 gr et yeter bu dana,koyun eti tavuk hatta hazır kavurmada olabilir.

Ben işte yerinde kolaylık olsun diye hazır garnitür kulanıyorum evde yapınca kendim hazırlarım konserveyi sevmiyorum.Garnitürden başka patlıcanda küp küp doğranıp hafif kızartılarak konulabilir. 10 kişi için 2 su bardağı garnitür yeterli olur.

10 kişilik için 3 su bardağı pirinç kulanıyorum.önceden tuzlu suda bekletilecek sonra tereyağında kavrulacak şefaflaşıncaya kadar.

Tencerenin dibine halka kesilmiş sağonla kaplıyoruz.Kenarlarada halka kesilmiş hafifi kızartılmış patetes sıralıyoruz bu maklubenin cevrilmesinde düzgün çıkmasınıda sağlıyor.

Soğanlarn üzerine haşladığımız eti onun üzerine pirinç koyuyoruz örtecek kadar sırasıyla garnitür ikinci kere et ve son olarak tekrar pirinç koyuyoruz.



son olarak üzerine iki parmak çıkacak kadar et suyunu kenarından hafifce döküyoruz iki kaşıkda tereyağı koyuyoruz tuz ilave edip kısık ateşte suyunu cekene kadar pişiriyoruz daha sonra üzerine bez örtüp 1 saat kadar dinlendirelim.

Maklubemiz hazır dinlendi siniyi tencerenin üzerinekapatıp ters cevirdik kenarlarına salata ve yogurt kondu şimdi afiyetle yeme zamanı yapacak olanlara kolay gelsin afiyet olsun canlarım.

EE Maklubeler yapıldı yiyenler mutlu oldu fatmada yorugunluktan öldü onu ne canlandırır tabiki ZEYNEPPPPP mesai bitmiş eve gitmeden önce doğruuu kuzumun evine
ZEYNEBİMİ kolarıma alıpta sevip koklayınca yorunluk uçupppp gidiyo işte fatmanın bir günü
YARIN NEMİ YAPPACAM TEKRAR AYRI BİR GURUB İÇİN YİNE MAKLUBEEEEEE...

MAKLUBE ; kelime itibariyle "ters çevirmek" anlamına gelen lezzetli bir yemektir.MAKLUBE,Ortadoğuya has olmasının yanında binlerce yıllık bir geçmişi olan,lezzetine doyumsuz bir yemektir.Ortadoğu,yemek kültürü bakımından dünyanın sayılı coğrafyalarından biridir,dolayısıyla Maklubenin beğenisi de diğer yemeklere nazaran açık ara öndedir. Sini ortasına pişirilen MAKLUBE ters çevirilerek yerleştirilir. Etrafına salata ve yoğurt ile süsleme yapılır. Bu süsleme agız tadına göre değişiklik gösterebilir.

MAKLUBE yemeği zahmetli ve çok vakit alan bir yemek çeşitidir. Daha çok kalabalık bir gruba ikram etmek için en lezzetli yemektir. Verdiğiniz etkinlikte misafirlerinize ikram edebileceğiniz daha enfes bir yemek çeşidi bulamazsınız.

Eğer misafirlerinize harika bir ziyafet çektirmek istiyorsanız bu yemeği YAPIN DERİM lezzetli bir tercih yapacağınızın garantisini veriyorum.

Afiyet olsun..
CANLARIM BENİM SEGİYLE MUHABETLE DUAYLA KALIN

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Aniden oluşan bir durumdan dolayı bir haftadır bilgisayarımdan uzak ve bilgisayar ortamı olmayan bir yerde olmam sebebiyle sizlerden ayrı kaldım. Bu zorunlu mazeretimden dolayı sizlerden özür diler, selam ve saygılarımı sunarım. Görüşmek üzere…

htp://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın ellerıne sağlık sevgıler

havvanur dedi ki...

oy oyyy olsda yesek fatoşun eşinin çok sevdigi yemektir hiç yemedim yapmadımda:))yapmak lazım afiyet olsun ellerine sağlık ablamm

kuzularım ve ben dedi ki...

ellerine sağlık ablammm seni görmek güzeldi sevgilerimle.

akasyakokusu dedi ki...

Amanın dumanı üstünde..
MaşşaAllah subhanaAllah...Nefis görünüyor Fatma bacım..
Dile kolay hergün hergün onca yemekle uğraşmak hakkıyla pişirip ikram etmek her insanın harcı değil..Biz evde iki öğünde doyup sıkılıyoruz yemek kokusuna tahammül edemiyoruz bazen..Hayranım sana ellerine bileciklerine sağlık...Zeyno'yu öp benim için...
Dün bir ara yorum polemiğinize takıldım..Yazmak istedim sonrada uğraşmak istemedim..Takma kafana her şeyi insanlar burda bile tantana yaratıyor...Neyse ! öptüm..

hanife dedi ki...

Eline sağlık süper görüntü

Adsız dedi ki...

Efendim, Merhabalar; Bloğunuza gelmişken "MAKLUBE" tarifini de okumadan geçmedim. Zannedersem siz çalıştığınız yerde lezzetli yemekler yaparak insanları mutlu ediyorsunuz. Bu çok güzel bir beceri. Şöyle bir aşçılara göz attığımızda nedense her yerde aşçıları hep erkeklerden görüyoruz. Kadın aşçılar çok nadir görülüyorlar. Ben de kendi kendime bakıp kızıyorum, bir çorba dahi pişirmesini hem bilmediğim, hem de gayret edip öğrenmediğim için. Şimdilerde yavaş yavaş eşimin yanına mutfağa girmeye çalışıyorum. Öyle ya bu dünya çok acımasız, babam tam iki kere evlenmiş iki eşi de vefat etmiş, babam şimdi yine bekar yaşı da 87 lerde, ama her işini kendi kendine yapabilen bir güç ve kudreti Allah ona vermiş ona. Allah vermesin ben aynı duruma düşsem ne yapabilirim diye kara kara düşünürken; Allah'tan ümidin kesilmeyeceğini, elbette onun hiçbir kuluna götüremeyeceğinden fazla bir yük yüklemeyeceğine inandığımız için, biraz müsterih oluyoruz. Bu iman, ve inancımız da olmasa, insan dünyada yaşayamaz...

Selam ve saygılarımla

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.oh bir türlü yapamadım Mklubeyi nasip biraz buhara pilavına benziyor ellerine sağlık yakın değilizki birlikte yapıp yiyelim..MAŞALLAH Zeynep tam sevilmelik olmuş sevgiler.A.E.O

mandalincikmazi dedi ki...

Fatma ablacım ellerine sağlık maklube nefis görünüyor ...
Bu arada torunda büyümüş maşallah....

htp://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

tunaydınellerıne sağlık sevgıler