18 Kasım 2009 Çarşamba

SEN BİR AYNA OL


Adam olmanın şartı, okul okumak değildir..
Eşeği de al okut, eşek eşekliğinden ne bir şey kaybeder ne de kazanır..
Önemli olan asıl hazinenin gönülde yattığını bilmektir..
Karşısındaki insana aldığı eğitim yaptığı işle değerlendiren insana haklıyken haksız çıkaranlara sözüm.
SİZ kalbinizi ayna eyleyinki.
Oraya bakanlar sadece seni görsün olduğun gibi.
Sen yalnız kendine ayna ol.
Başkalarına nasıl ayna olunacağını, onlara, dışarıdan nasıl göründüklerini ve yüzlerinin hâlini göstermeye çalışarak yorma kendini.
Ayna iyi kötü ne varsa yansıtır şişman zayıf demez.
Riyaya düşme, aman şunu da bilsinler, aman beni takdir etsinler aman ne de güzel kalbi varmış desinler deyip cahillerin düştüğü sığlıklara düşme.
Sen bir ayna ol, sade bir ayna, bırak arif olan anlasın, cahil de bilmeyiversin.
NOT:Benim sitemin sayfamdaki arkadaşlarımdan birine asla değildir son zamanlarda yazdıklarımla alakalı yorumlar alıyorum benim sitemin yaşadıklarımla alakalıdır.
-Bu gün oldukca kırıldım bu duygular içindede böyle bişeyler aktı gönlümden konu haklıyken haksız duruma düşmek sadece karşıdaki insanın benden daha eğitimli daha mevki sahibi olması benim haklıyken haksız duruma düşmüş olmamla alakalıdır.
Anladımki biz bir değiliz bu nerede olursa olsun okumuş olmakla okul bitirmekle adam olunmadığını gösteriyor.
Bağlantıyı sevgi ve saygı sağlar. Tüm evreni kucaklayın, bir tebessüm içten bir selam gönderin eeen uzaktaki galaksilere, yıldızlara, insanlara. Lütfen sevginize sınır koymayın.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Esselamünaleyküm, Efendim Saygılarımla; "Sen Bir Ayna Ol" Başlıklı yazınızı okudum. Sadece üzüldüğümü yazmakla yetineceğim.
Selam ve saygılarımla. Allah'a emanet olun efendim.

fisunlahersey dedi ki...

yine neler oluyor fatmacığım?
ne zaman gelsem sayfana kalbin kırık üzgün satırlar karşılıyo beni
bırak artık şu kendini bilmez insanlarla muhabetti ve üzme o güzelim gönlünü gülünce güllerden daha güzel olan yüzünde hüzün bulutları dolanmasın canımmmm kıyamam bu hayatta önemli olan sensin!!!!!!!!!
bunu her sabah ekmek paran için kalktığında yüzünü yıkarken aynada gördüğün yüze söyle sensin önemli olan !!!!!!!!!!
öpüyorum seni ve rica ediyorum üzme kendini

Adsız dedi ki...

Esselamünaleyküm;Efendim, saygılarımla,

İlim ilim bilmektir,
İlim kendin bilmektir,
Sen kendini bilmezsin,
Ya nice okumaktır.

Yunus Emre

Onlara bu kadar söyle yeter!
Allah'a emanet olun!

akasyakokusu dedi ki...

Ahh bacım gönlü yüreğide güzel bacım..bir an benimi yazdın dedim kendi kendime..ayna ne görüyorsa onu gösterir..insanın kendiniallayıp pullayıp göstermesi onu değiştirmezki..içi güzel olmalı bence..insanlar beni böyle tanımalı sevmeli derim hep..birde ne ekersen onu biçersin..belki karşındaki seni kırdı.oda kırılacak elbet birgün..bir insan birini ayıplarsa o ayıbı işlemeden ölmezmiş..okumayla adam olunmaz..hayat okulunda tecrübeyle insan olunur..sıkma canını..sen herşeyinle özel ve güzelsin benim için..

E. Ali dedi ki...

"Nefs-i emmareden kurtulamamış insanlar sevgiden anlamaz. Onların sevgi gibi görünen halleri çıkarına, menfaatine uygun şeylere olan memnuniyetleridir."
İslam büyüklerimiz bize böyle anlatmış. Çok da doğru.

Sizin bu yazınızdaki fikriniz, tavsiyeniz güzel fakat acaba sizin hiç mi hatanız yok?

Ben blog yazılarına devam ede ede, aldığım yorumlarımın da etkisiyle ve başka yerlerdeki yazıların beni nasıl etkilediğine bakarak sizin son sözlerinizdeki "birlik değiliz" gerçeğini çok iyi anladım.

Bizim insanımız en küçük bir farklılıkta birbirlerine düşman kesilebiliyor. Çok cahilce bilinçsizce bir tutum bu.

Türklükten bahsetsen Kürtler alınır, Kürtlerin haklarından bahsetsen Türkçüler alınır. Dindar olsan Kemalistler kızar, Kemalist olsan hiçkimseye yaranamazsın, hatta kemalistlere bile yaranamazsın.

Milliyetçilik, kavimcilik, birbirlerini Rab edinmeler insanlarımızda dinden imandan daha değerli olmuş. Korkulacak bir şey.

O halde aklımızı başımıza alacağız, Allah'tan başka kimsenin rızasını umursamayacağız.

akasyakokusu dedi ki...

canım benim ..yorumunu açmadım ama..acele ayzayım çıkayım dedim..senin sitemini bende yaşadımda ondan benimi yazdın dedim..sen benim en değerli bir elimin parmağını geçmeyen dostlarımdansın..bunu bilesin..

Adsız dedi ki...

Esselamünaleyküm. Çağrıldığınızda tüm uğraş ve işlerinizi terk ederek Allah'ı anmak için koşun ve Allah'ı çokça anın ki, saadede erişebilesiniz diye haber veren Rahman ve Rahim, Alemlerin Rabb'i olan Allah'a hamd ve senalar olsun. Cumanız hayırlı ve mübarek olsun.

Allah'a emanet olun

havvanur dedi ki...

bu sayfa senin iç dünyan ablacım agzı olan konuşuyor herkes kendine baksın hiç bişeyi ve kimseyi umursama begenmeyen okumasınkendine iyi bak güzel hafta sonları seni çokk seviyorum

Adsız dedi ki...

Selamünaleyküm... Sayın Fatma Hanım. Bloğuma yaptığınız ziyaret ve o güzel yorumlarınızla bloğumda yer alan yazı ya da şiirler bir kat daha değerleniyor. Bu güzel ve yapıcı katkılarınızdan dolayı size teşekkür ederim. Sizin blog kayıtlarını yapılandırma ayarları ile tecrübeniz var mı? Örnek tarif edildiği şekilde bloğuma tepkiler eklentisini yapılandırmak istiyorum ama bir türlü olmuyor... Eğer bu konuda bilgi ve tecrübeniz varsa yardımınızı istirham edeceğim.
Allah Emanet Olun.

Adsız dedi ki...

Esselamünaleyküm; Rahman, Rahim ve Alemlerin Rabb'i olan Allah'ın adıyla; Kardeşim Fatma Hanım, hiç blogcu.com'dan bir haberiniz var mı? Oradaki arkadaşlarınızla görüştükleriniz var mı? Blogcu.com'un yönetim paneline neden girilemiyormuş bir bilginiz var mı?
Siz bu aralar yine rahatsız ve üzgünsünüz. Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah!
Allah'a emanet olun efendim saygılarımla

Adsız dedi ki...

Esselamünaleyküm. Rahman,Rahim ve Alemlerin Rabb'i olan Allah'ın adıyla; Kardeşim Fatma hanım, kusura bakmayın sizi böyle yazışmalarımla sık sık rahatsız ediyorum ama, inanın ki, hiçbir yerden ses soluk yok. Bu blogspot.com'da çok tuhaf bir yer biliyor musunuz? Hani "Ölü Toprağı" deriz ya aynen onun gibi, ne bir şevk, ne bir heyecan, ne bir fırtına, burada öyle canlı hiçbir şey yok. Blog.Milliyet buradan çok çok üstün inanın. Oranın buraya göre sadece tek bir değişik tarafı var. Tüm yazdıklarınız; yorumlarınız, mesajlarınız bile hem editörlerin denetimine tabi, uygunsuz bir yazı olursa o reddediliyor vr yayınlanmıyor. Bu da aslında güzel bir şey, ola ki, bir hata yapacak olsanız, editörlerin denetiminden geçtiğiniz için hata yapmanıza mani olunuyor. Ama burada tüm sorumluluk size ait.
Selam ve saygılarımla , Allah'a emanet olunuz efendim.

kuzularım ve ben dedi ki...

ABLACIM İSTEDİĞİNİ YAZ KİMSEYİ TAKMA BANADA KARAMSAR BLOG DİYORLAR DESİNLER KİMENE.

kuzularım ve ben dedi ki...

ablam kaderimiz benziyor değişsin istiyorum artık bu kader değişirmiki ?ben çok yoruldum dualarına dahil et