1 Kasım 2009 Pazar

GRİB


Bu aralar adamın ayagı takılıp düşüp ölse domuz gribi diyecekler.
Aşılar ellerinde kalacak diyemi korkuyolar yoksa dağdan inenlerin alkışş seslerinimi kesmek istiyolar bilemiyorum.
Yoksa birilerinin cebini doldurmayamı çalışıyolar?
iki günde bir domuz gribinden ölen oldu haberleri yayılıyor yakından görüb izledik manisaya kadar geldi diyede endişelendik çocukcağız solunum yetmezliğinden ölmüş zaten hastaymış yeşil kartını yenilemek için gelmiş ama takdiri ilahi mekanı cennet olsun.
Gecin domuz gribini her dönem yeni bişey çıkıyor bir zaman DELİ DANA,KENE CIKTI,KUŞ GRİBİ DEDİLER canlı canlı tavukları yaktılar ama domuz çiftlikleri yerinde kaldı vardı şimdide domuz gribi çıktı bence bazılarının cebi iyice dolacak medyayı meşkul edecekler dagdan indirdikleri alkışlarla karşıladıklarınıda unuturmayamı çalışıyolar valla çok saçmalıyoda diyebilirsiniz amaaa
BİLDİĞİM TEK ŞEY BÖYLE BİR HASTALIK YOK,BANA GÖRE BUNUN ADI SOĞUK ALĞINLI. GRİP VEYA NEZLE. BENİM PAŞA GİBİ SACI YIKAYIP JÖLEYİDE SÜRÜP AZ SOĞUKTA KALIP KAFAYI ÜŞÜTEN NEZLE. BÜTÜN BEDENİN AŞIRI SOĞUĞA MARUZ KALARAK ATEŞ BULANTI HALSİZLİK,GİBİ HASTALIĞIN TÜM BEDENİ SARMASI GRİPTİR.BEN MERCAN KÖŞK LİMON VE NANEYİ KAYNATIRIM BİR GÜZEL ONU İÇİRİRİM SONRADA BÜTÜN VÜCUDUNU BİR GÜZEL VİKİSLE OVALARIM BİRDE AGRI KESİCİ VERİP YATIRIRIM TERLETİRİM BİR ŞEYCİĞİ KALMAZ ANACIM. HASTA OLMAK İSTEMEYEN!AÇ KARINA YOLA ÇIKMASIN,SEBZELERİ KESİNLİKLE ÇİĞ DEYİL PİŞMİŞ YİYİN.TEMİZLİĞE DİKKAT ETMEK LAZIM EN BAŞTA. SABAH KALKINCA ŞEKERLİ SÜT İÇİNE EKMEK DOĞRAYIP YİYİN. ASİTLİ MEYVELERDEN İÇECEKLERDEN UZAK DURUN.TOK KARINA ILIK SU İÇİNE 4/1 LİMON SIKIP BİRAZ ŞEKER BUNU İÇİN, ÜZERİNE BİR BARDAKTA SADE SICAK SU İÇİN HAFTADA 3 KEZ. İÇİN.
SONBAHARDA DÜZENLİ OLARAK GÜNDE 3 BARDAK KUŞBURNU İÇİN
Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bol bol A ve C vitamini tüketilmesi vucudu güçlendirir Turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşilbiber, karnabahar, mandalina, maydanoz, roka ve tere gibi sebzeler, vitaminler açısından zengin besinlerdir bildiğim Burada önemli olan, meyvelerin sıkıldıktan hemen sonra içilmesidir. hadimi aşmak istemem ama benim biliğim budur siz yapın anacım.
SONRA DOMUZLAR ÇİFTİĞİNE, AŞILAR GELDİĞİ YERE DÖNSÜN.HERKESEDE GEÇMİŞOLSUN.

6 yorum:

TATESAL dedi ki...

Çok haklısınız,sonumuzu rabbim hayır eylesin,sevgiler...

fisunlahersey dedi ki...

günaydınlar canım çoooooookkk yorgunum bileklerim ağrımış zor yazıyom :(
güsel yazmışsın canım ellerine sağlık ben en çok alltaki tavsilerini okudum sağol canım yaaa valla uygulamaya değer şu sonbahar günlerinde bi güneş bi yağmur bi fırtına derken üşütüyoruz haliylen,tavsiyelerin için sağol anacım :)

havvanur dedi ki...

çok güzel bilgi bunlar ablacım bncd domuz tavamıza girmediki hastalıgı girsin aşı falanda olmuycam hava degişimi oluyor nezleydi gripti oluyoz hersene bi sürü insan ölüyor zaturre ve nefes sorunlarından rabbim dermansız dertelerden korusun hayırlı günler

nurşen dedi ki...

Çok güzel bir yazı paylaşmışsın ablacım yazan parmaklarına,yüreğine sağlık.
Gerçekten bu domuz gribinin altında yatanları çok merak ediyorum.Amaçları nedir bilinmez ama bunu çocuklarımızın sağlığını kullanarak yapmasınlar istiyorum.Çocuklarımız bizler için dünyanın en önemli varlıkları ve eğer böyle bir sorun varsa okulları tatil etmekle olmaz.
Ne sölenebilirki,Allah sonumuzu hayra çıkarsın.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Efendim, saygılarımla; Fatma Hanım bundan böyle blogcu.com'da yokum. Oradaki dosyalara bakıp yorum yazmayacağım. Siz kadim, aziz, vefakar bir dostsunuz. Sizi artık buradaki sayfanızda ziyaret edeceğim ve buradaki bloğunuza yorum yazacağım.

"Grib" konul yazınıza gelince çok güzel hazırlamışınız. Akıcı, bilgi verici ve bir o kadar da, eleştirisel, gerçekten çok beğendim ve keyifle okudum. Kaleminize ve emeğinize sağlıklar olsun.

Efendim, gribsiz bir kış geçirmeniz dileği ile Allah'a emanet olun.

Kalp aynası artık yazmıyor mu?

E. Ali dedi ki...

Evet bence de bu domuz gribi sanal(!) bir hastalıktan başka bir şey değil.
Grip ise zayıf bünyeliler için her zaman tehlikelidir. Her yıl gripten ölenler olur, medyatik değeri olmadığı için haber konusu edilmez.