15 Eylül 2009 Salı

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN...

Kadir Gecesi dileklerimizi, isteklerimizi Allah’a arz etmek için değerli bir fırsattır. Kadir Gecesi, Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, dileyen her müminin armağanlara garkettiği bir gecedir. “…o gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik ve kurtuluştur.” Hepimize hayırlı olsun..

5 yorum:

nurşen dedi ki...

Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

Adsız dedi ki...

Kadir Suresi(1-5 Ayetler): "Biz onu Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin sen ne olduğunu bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh, her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar."

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek ay Ramazan ayıdır; tek gece de Kadir Gecesidir.

Kadir Gecesi, Yüce Kitabımız Kur'an'ın indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açılarak esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.

Faziletine inanarak ve sevabının da yalnız Allah'tan umularak; "Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye dua edeceğiz.

Unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz günahlardan gerçekten pişman olur ve onlara bir daha dönmemeye karar vererek, kendimizle hesaplaşıp, kulluk ve sorumluluk bilincimizi yenilemeliyiz.

Bu Mübarek gecenin rahmet ikliminde; Yüce Allah'tan bizleri samimiyetten ve istikametten ayırmamasını, doğruyu bulduktan sonra, kalplerimizi eğriltmemesini ve bizleri affetmesini dileyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Kadir gecenizi kutlar, bu müstesna gecede yapacağımız dua ve yakarışların bütün insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederiz.

Samanyolu dedi ki...

Leyle-i Kadir Gecenizi tebrik eder, seksen yıldan ziyade bir ömrün hayırlı semerelerini kazanmanıza ve kazanmamıza vesile olmasını Rabb-i Rahîmimden niyaz ederim.Allah şu mübarek dakikalar hurmetine taksiratımızı af buyurarak bizi Hizmeti Kur'aniye ve imaniyede halis ve sadık eylesin.Sevgiler.Dualarımla

havvanur dedi ki...

mubarek kadir geceniz mubarek olsun rabbim kalbinden ne geçiyorsa bu gece hurmetine versin canım ablam torununada kavuşman dilegimle hurmetle elerinden öperim

tasarım mekani dedi ki...

Mubarek Kadir geceniz hayirlara vesile olsun ins.. sevgiler medinem