10 Haziran 2010 Perşembe

KABAK ÇİCEĞİ DOLMASI


Malzemeler;

•kabak çiçekleri ( 15-20 adet )
•2 su bardağı pirinç •3 yemek kaşığı zeytinyağı,
•tuz-karabiber ,kırmızı biber ve nane
•2 adet kuru soğan,
•yarım çorba kaşığı domates salçası yada 2 domates rendesi.
Yapılışı:

•çiçekleri bol soğuk suda yıkayalım.
•Kabak çiçeğinin içindeki tohum şeklinde olan kısmını ve dışındaki sakallarını dikkatlice çıkaralım.
•Tenceremize yağı alıp üzerine,çok ince kestiğimiz soğanları koyalım ve kavuralım.
•Daha sonra yıkadığımız pirinçleri atarak yağda kavurmaya devam edelim ve tuz ekleyelim.
•Salçayı ve baharatlarıda ekleyelim.
hazırladıgımız karışımı
•Kabak çiçeklerinin içine dolduralım.
•Kabak çiçeklerinin uç kısmını boğça gibi birbirinin üzerine gelecek şekilde kapatalım.
•Üzerine 1 fincan zeytin yağ gezdirip dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ve çok az tuz atalım.
•En üste bir tabak daha kapatalım önce harlı kaynayıncada kısık ateşte 15-20 dakika pişirelim.

Afiyet Olsun
kabak çiceği sevmem derseniz bir tabak dolusu yaprak sarmada hazırladım ona ne dersiniz?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar Fatma Hanım,

İzmir'de yaşamanın ayrıcalığını kabak çiçeği dolması yaparak göstermiş bulunuyorsunuz. Ablamın gecekondu bahçesinde daha çiçek açmamış kabak fidelerini ceviz büyüklüğünde yağan dolu kırdı. İnşallah pazarda buluruz kabak çiçeğini de biz de tarifiniz üzere yapar ve afiyetle yeriz.

Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim bu güzel paylaşımınız için.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla.

Ada Deniz dedi ki...

eskiden annem yapardı kabak çiçeği dolması. Babam bulur gelirdi kabak çiçeği çabuk pörsür ya naziktir. Ben hiç yapmadım. ellerine sağlık ne güzel olmuştur