18 Mart 2009 Çarşamba

ÇANAKKALE KAHRAMANLARI


Çanakkale savaşlarında Alçıtepe köyü yakınlarında Zığındere Mevkiinde(burası ) Savaşın en acımasız Olaylarından birisi yaşanmıştır.Türk Ve düşman kuvvetlerinden savaşın her cephesinden ve siperlerde yaralanan ,uzuvları kopan ve hastalanan askerler Zığındere de kurulan sahra çadırlarında toplanmıştır.Bölgedeki muharebeler boyunca dost ve düşmen 40-50 bin yaralı hasta askerin toplandığı dere vadisi adeta bir dostluk köprüsü olmuş her iki taraf birbirine ilaç ve doktor yardımınıda başlamıştır.Bu bölgenin korumasu Albay Halil Smai bey komutasında 7.tümene verilmiştir.28 haziran 1915 gecesi büyük bir düşman harp gemisi Zığındere ye tonlarca bomba yağdırdı bombandırman sonucunda çok sayıda yaralı,hasta müdafaasız Türk askeri şehit düşmüş.Bir o kadar da düşman askeri hayatını kaybetmiştir.Olay dünyada yankılar uyandırmış,ancak olanlar olmuştur.Bu vahşet üzerine 9.tümen ve 2.tümen bağlı türk birlikleri düşman kolordularına saldırarak ağır kayıplar verdirmiş ve bozguna uğratmıştır.Binlerce Mehmetçiğin toplu olarak gömüldüğü Vadiye SARGI YERİ adı verilmiştir.Bu mukaddes vadide bacakları,kolları,parmakları kopmuş olarak yaralı ve hassta iken şehit olan aziz ve eşsiz kahramanlar sizler Türk milletinin kalbinde sonsuz kadar yaşayacak ve yüce ruhlarınız Türk vatanının ebedi bekçileri olacaktır ...
Bende çanakkale gelibolu şehitliğini ziyaret etmiş olmakdan son derece gururluyum gidip görmek lazım mutlaka oranın havasını solumak lazım imkanı olan mutlaka gitsin derim en son 2005 de bizde rahmetli eşim avni'niyle gitmişdik.

rehberin anlattığına göre akan kanlar 1 yaşındaki büyük baş hayvanları sürüklemiş dere kan gölü olup akmış.orada yatan şehitlerin yaşları 18 ,26 arası bu vatan böyle kazanılmış .ruhları şad olsun


Malım,
mülküm
Eşim,
dostum
Yarim demediniz
Hiç tereddütsüz
Gidip can verdiniz
Elimde bardağım
Çayımı rahat içebiliyorsam
Çünkü siz orda öldünüz
Daha onbeşinde,
onaltısında
Kurşunlara yürüdünüz
Helal edin hakkınızı
Yapabildiğim tek şey
bugün Bir Elhamla,
iki damla gözyaşı
Ruhunuz şadolsun
Çanakkale Kahramanları

6 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

Atatürk’le girdik, biz bu savaşa.
Kükredi imanla, Türk’üm çok yaşa.
Sabırla, sebatla, taç oldu başa.
Destanı yazdık biz, Çanakkale’de.
**
Rahmet ve minnetle anıyoruz hepsinide..
RUHLARI ŞADOLSUN..

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

SA.Çanakkaleye 2 kez gittik maneviyatın yoğun olduğu bir yer ağlamamak mümkün değil..RABBİM gani,gani rahmet etsin şehitlerimizinDE biZlere şefaat etmesi nasip olsun amin sevgiler.A.E.O.

Marifetane hobi dedi ki...

Allah'ım, Senden sevgini, Seni sevenlerin sevgisini ve beni Senin sevgine ulaştıracak ameli isterim. Allah'ım, Senin sevgini bana nefsimden, ailemden ve yaz gününde soğuk sudan daha sevimli eyle."Hadis-i şerif .Hayırlı cumalar hayırlı gecelerablacım.

Marifetane hobi dedi ki...

Ablacım geçen gün aldığın cüzleri eklediğimi gelip söylemeyi unuttum inan.çok özür diliyorum .bende geçen hafta boyunca rahatsızdım birkaç gündür iyiyim ama nete çok sık gelemiyorum bugün cuma akşamı diye geziyorum dostları..tekrardan hayırlı geceler diliyorum selamlar sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bu mübarek günde ve her duamızda Çanakkale'de ve dünyanın dört bir tarafındaki bütün şehitlerimize dualarımızı esirgemeyelim.Allah razı olsun Fatma AblaCIĞIM.
tekrar çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.Amin.Sevgilerimle canım benim

akasyakokusu dedi ki...

Allahın selamı mağfireti bereketi nuru hidayeti sevgisi sizin ve tüm müslüman kardeşlerimizin üzerine olsun.günün aydın huzurlu mutlu cıvıl cıvıl olsun.CUMANIZ MÜBAREK OLSUN