28 Haziran 2011 Salı

Leyle-i Miracınız mübarek olsun


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Ya Rabbİ, yâ Rabbena ve ya Rabbe'l-âlemîn!

Sana yine Senin ilmin ve malûmatın adedince hamd ve şükür, Peygamber Efendi­miz Hazreti Ahmed-ü Mahmûd u Muhammed Mustafa'ya, kutlu yuvasının kudsî fertlerine, yıldızlar gibi kendilerine uymakla doğru izler bulunabilecek ve yürüdükleri yoldan gidilebile­cek sâdık, vefalı ashâb-ı güzînine de salât ü selam ediyor, yüce huzurunda bir kez daha el açıp, "Amin!" diyoruz:

Ey hiç açılmaz gibi görünen kapıları bile ardına kadar açmaya muktedir olan Ulu Rab­bimiz!

Senden, arkasında hayır ve güzellik olan bütün kapıları en kısa zamanda bizim için de açmanı diliyoruz.

Ey bütün sebepleri yaratan ve onlara hükmeden Yüce Sultanımız!

Nezdinden gön­dereceğin inayet sürpnzleriyle, bize de, ümıtlerimızin ve hayallerimızin ötesinde maksüdumuza, matlûbumuza, mahbûbumuza uiaşacağımız imkanlar lütfet!

Nezdinde makbul ve mukarreb kullar gibi, bizleri de emredilen hususlarla meşgul olup tamamını bihakkın yerine getiren, nehyedilen hususlardan yüz çevirip hepsinden içtinab eden, hedefinde hep Senin hoşnutluğun olan, insanların ellerindeki şeylere tamah etmeyen, peygamberâne bir iffet, peygamberâne bir ismet ve peygâmberâne bir fetanet peşinde olup, her zaman Senin sâdık-u masdük elçilerinin yürüdükleri şehrahlardan yürüme gayreti içinde bulunan gözü-gönlü sürekli Sana müteveccih ve hiç ara vermeden hep ölüm ötesi hayat için hazırlık yapan salih kimselerden eyle!

Yâ Rab!

Bizi dünyada da ukbâda da utanılacak, başımızı aşağıya eğdirecek ve rezil rüsva hale düşürecek işlerden uzak tut ve öyle feci bir durumla karşı karşıya bırakma! Senden, dostlarının yüzüne baktığın, ellerinden tutup kaldırdığın gibi, bizim yüzümüze de bakmanı, bizi de tutup kaldırmanı istirham ediyoruz. Sana düşmanlıkta bulunanların düştükleri, insanı yerin dibine batıracak, utanılası bir hale düşmekten de yine Senin hıfz u sıyanetine sığınıyoruz.

Ya Rabbena ve ya İlâhenâ!

Sen de bili­yorsun Ki, bilerek hiçbir zaman Senden başka­sına kullukta bulunmadık; bulunmayız da. Biz Senin kullarınız. Senden başka İlah yoktur. İşte huzuruna geldik, kapının eşiğine başımızı koyduk, ulûhiyetinin ve rubûbiyetinin ululuğu kar­şısında boyunlarımızı büküp yüzümüzü yere sürdük.

Her zaman el-pençe divan durmaya da âmâde bulunuyoruz; ne olur, biz âciz, zayıf, garip ve muhtaç kullarından merhametini esirgeme ve bizi haybet ve hüsrana maruz bırakma!...

Yâ Rab!

En son ve en büyük elçin hürmetine, bizim takdir ölçülerimizle ölçülemeye­cek kadar kıymeti haiz aile fertleri ve yol arkadaşları hakkı için, ne olur, niyazımıza cevap ver, hayır istikametindeki dileklerimizi gerçekleştir ve bizi bir an olsun nefsimizle baş başa bırakma!

Âmîn,Âmîn,Âmîn!..
Leyle-i Miracınız mübarek olsun baki selam ve dua ile

17 yorum:

usta28 dedi ki...

s.a . Konsun yine pervazlara güvercinler,hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır,gelin ey Fatihalar,Yasinler
Rabbim her gecemizi kandil ve her an’ımızda Peygamber (s.a.v) an’mayı nasip etsin.O nun şefaatine nail eylesin Miraç kandiliniz mübarek olsun

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Peygamberimiz Aleyhisselatü Vesselamın ilahi huzura yükselişinin yıl dönümü olan "Mirac Kandilinizi" tebrik eder, miracınıza vesile olmasını dilerim.

En Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın.

tasarım mekani dedi ki...

Mirac kandılınız hayırlara vesıle olsun ınsALLAH... medınem

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

kutlu olsun canım sağlıkla nicelerine inş. dualarımızın kabulu dileğiyle sevgiler

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Her bloğunuzu titizlikle takip ederek, paylaşmaktan büyük bir haz aldığımı itiraf etmekle birlikte; blog sayfama olan ziyaretinizin kesilmesi, blog arkadaşlığımızı sonlandırdığınız anlamına geliyor. Yanlışlık varsa lütfen düzeltin.

Allah'a emanet olun, hakkınızı helal edin ve hoşçakalın.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Nasıl bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı varsa, dostlar arasındaki bir merhabanın da hatır oluşturduğunu bizlere zaman hem öğretiyor, hem de gösteriyor.

Selam ve dualarımla, en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Efendim,

Cuma'nız hayırlı ve mübarek olmakla birlikte tüm insanlığın da hayrına vesile olur inşallah!

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun. Saygılarımla.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Nihayet mübarek Ramnazan ayı başladı. Hadi ben ve benim gibiler çalışmıyorlar, ancak çalışarak oruçlarını tutan inananların Cenab-ı Allah sabırları artırsın, güç ve kuvvet versin. İnsanoğlu açlığa dayanabilir de, en çok ihtiyaç hissettiği şey sudur. Suya nasıl dayanacaklar bilemiyorum.

Selam ve daualarımla birlikte en Güzel'e emant olun.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Blog dünyası ile tanıştıktan sonra blog arkadaşlığı çerçevesinde tanıdığım müstesna kişilerden birisi de sizsiniz.

Sesinizi duymak, sağlıklı ve huzurlu olduğunuza dair bir işaret olup, bir "merhaba" kelimesini ekranda görmek beni son derece memnun ve bahtiyar edecektir.

Uzun süren sessizliğiniz bizleri endişelendirmektedir.

Selam ve dualarımla birlikte en GÜZEL'e emanet olun.

usta28 dedi ki...

S.A .Mübarek Ramazan ayınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Fatma Hanım,

Bilgisayarımın başına her oturduğumda, blog dünyasında tanıdığım şahsiyetlerin blog sayfalarına uğrayarak onları ziyaret etmeden kendi bloğumun başına geçmiyorum. Bu kaçıncı gelişim saysını bilmiyorum ama, siz de blog sayfanıza gelip yorumları okuyarak yayınlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Ya da bloglarınıza ayıracak zaman bulamıyorsunuz.

Selam ve dularımla birlikte en GÜZEL'e emanet olun.

usta28 dedi ki...

s.a.Her geceyi kadir, her gördüğünü Hızır bil denilmiştir Cenab-ı Hak bu geceyi hakkıyla ihya eden kullar arasına bizleride ilhak eylesin ve zatına kul ve Habibine ümmet olma şerefinde daim eylesin.

usta28 dedi ki...

s.a.Her geceyi kadir, her gördüğünü Hızır bil denilmiştir Cenab-ı Hak bu geceyi hakkıyla ihya eden kullar arasına bizleride ilhak eylesin ve zatına kul ve Habibine ümmet olma şerefinde daim eylesin.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Fatma Kardeşim,

Geçmişte olsa, Kadir gecenizi kutlar; iyiliklere, güzelliklere, af ve mağfiretimize vesile olmasını dilerim.

Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun. Sağlıklı, huzurlu ve tüm sevdiklerinizle birlikte mutlu ve güzel bir bayram geçirmeniz dileğim ile birlikte, Fıtır (Ramazan) bayramınızı da en içten duygu ve dileklerimle kutlarım.

usta28 dedi ki...

s.a hayırlı günler temennilerimle cumanız mubarek olsun Sözden Ağırı yoktur.Beden çok yükü taşır da Gönül her sözü taşıyamaz...

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar Fatma Hanım,

Bloğunuza iki aydır bir süre hiç uğramamanız, bizi endişelendiriyor.

Selam ve dualarımla en Güzel'e emanet olun.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

"Yusuf Olmak" bloğumu ziyaret ederek yazdığınız yorum özel olduğu için yayına almadım. Çok üzüldüm. Zaten anlamıştım birşeyler olduğunu. Ama daha çok sağlığınızdan endişelenmiştim.

Bu gençlere neler oluyor böyle kardeşim? Bu ayrılıkların sonu nereye varacak böyle? Bir de olaylı ayrılık olması üzüntüleri daha çok artırıyor.

Bu olay insanı gerçekten çok üzecek bir olay, bu olaya tahammül etmek ve sorunlarıyla mücadele etmek gerçekten çok zor!

Cenab-ı Allah yar ve yardımcınız olsun! Bakın bu olay olduktan sonra muhterem eşinizin acısını duyamaz olmuşunuzdur. Çünkü bu acı olay onu bastırmıştır.

Erkek kardeşimde eşinden boşandılar, ama onlarınki anlaşmalı bir ayrılıktı. Hatta ben de eşimle birlikte İstanbul'a gittik. Güle oynaya mahkemede bir celsede boşandılar. Medeni iki insan olarak ve anlaşarak ayrıldılar.

Fatma hanım gerçekten çok üzüldüm. Tabi bu vaziyette iken, yerden göğe kadar haklısınız. Ben de dediğim gibi sağlığınızdan endişe etmiştim.

Herşey biz insanlar için, bu olayı da göğüsleyeceksiniz. Siz metanetli, imanlı ve dayanıklı bir annesiniz. Bunun da üstesinden geleceksiniz.

Büyük geçmiş olsun! Çok üzüldüm!

Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah!

Yayına almayın