1 Aralık 2010 Çarşamba

HAŞHAŞLI BÜKME


Bir kg un
yarım yaşmaya
yarım bardak yogurt
1 yumurta tuz ve ılık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yogurun .Hamuru yarım saat mayalandırın.Mayalanan hamurdan yumurta büyüklügünde hamur koparıp elinizle avuç içi kadar açın üzerne bolca sıvıyag sürün.bu şekilde 8 tane hamur hazırlayıp aralarına bolca dövülmüş siyah haşhaş sürüp üst üste dizin.mayalı hamur oldugu için kolay açılacaktır elinizle açabildiginiz kadar açın .sonre bıçakla uzun şeritler halinde kesin. kestiginiz şeritleri bir uundan çevirerek burun. fırın tepsisine dizip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..

2 yorum:

ÖRGÜÇANTAM dedi ki...

ellerine sağlık canım pratik bir tarif teşekkürler.
sağlık ve sevgiyle ,öpüyorum canım

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Türk mutfağının bir okyanus gibi ucu bucağı görülmeyen bir derya olduğunu siz kıymetli hanım kardeşlerimizin bloglarından anlıyoruz.

Elinize ve emeğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. En Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla.