8 Kasım 2010 Pazartesi

KABAK TATLISI


Malzemeler:

2 kg balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkart. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğra. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat diz. Bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.

3 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık bende epey oldu yapmayalı nefis görünüyor.
sevgiler canım

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

kabak tatlısını çok aeverim birde tahin olursa harika olur ellerinize sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Eşim çok yapar, ben de severek yerim. Tatlının en hafifi ve yarayışlı olanı hangisir diye sorulsa, ben mutlaka "kabak tatlısı" diye cevap veririrdim.

Çok ta enfes görünüyor Fatma hanım, ellerinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.