10 Eylül 2010 Cuma

ZEYTİN YAĞLI BAMYA


Yaz ayının sonlarına yaklaştıgımız şu günlerde artık bitmek üzere olan bamya yapalımmı ben kesinlikle etli bamya yapmıyorum bamyayı bol ekşili seviyorum yanındada acı köz biber harika oluyor tavsiye ederim
Malzeme Listesi:
1 kilogram bamya
1 adet limon suyu (koruk suyu olması daha iyidir)
3 su bardağı
3-4 adet domates
1 orta boy soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı tuz

Bamyaları önceden yıkayın kuru iken ayıklayın uzamaması için.Eğer acilse önceden yıkanıp kurutulmamışsa Bir kabın içine bol limon suyu koyun ayıklanan bamyaları onun içine atın.Ekşili su bamya yemeğinin suyunun uzamasını engeller).
Temizleme işlemi bittikten sonra
tencereye yağı ve küçük doğranmış soğanı koyun ve 2-3 dakika kavurun.
Domatesleri kabuklarını soyarak kare doğrayın ve soğanlara ilave edin.
3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
bir limon suyu sıkın 3 su bardağı suyu koyun kaynayınca ağız tadınıza göre tuz koyup ayıklanmış bamyaları içine atın kesinlikle kaşıkla karıştırmayın arada bir tencereği sallamanız kafidir
Bamyalara kaşıkla bastığınızda eziliyorsa pişmiştir sonrasında servise hazırdır.

Afiyet olsun....

11 yorum:

Adsız dedi ki...

harika bir yemek olmuş fatma hanım,,teşekkürler...ramazan

Adsız dedi ki...

harika bir yemek olmuş fatma hanım,,teşekkürler...ramazan

havvanur dedi ki...

bamya severim ama hiç pişirmedim nedense:))ablam bayramın mubarek olsun ellerinden öperim

FERZAN dedi ki...

ellerine sağlık abla bamya nefis görünüyor...sevgiler

ÖRGÜÇANTAM dedi ki...

ellerine sağlık çok severim

huzurislam dedi ki...

SELAMUN ALEYKUM.KUSURA BAKMAYIN İNTERNETTE BU SİTEDE BİRAZ YABANCIYIM ÜYE OLMAYI BASARDIM AMA MESAJ ATMAYI Bİ TÜRLÜ BULAMADIM.UMARIM BU YAZIMI OKURSUNUZ.4GÜN ÖNCE ANTALYADA HAVUZDA BOĞULMUS OLARAK BULUNAN 5YASINDAKİ LEYLA İZEM ÖZTÜRK KARDEŞİMİZ İCİN DUA KAMPANYASI BASLATMAK İSTİYORUZ.UZUN SÜRE HAVUZDA KALMIS SON ANDA FARKEDİLİP HASTANEYE KALDIRILMIS HASTANEDE DURMUS OLAN KALBİ ZORLADA OLSA YENİDEN CALISTIRILMIS BEYNİNDE ÖDEM OLUŞMUS PAZAR GÜNÜ AMBULANS HELİKOPTERLE KONYA SELCUK ÜNV YOĞUN BAKIMA KALDIRILMIS BİLİNCİ HALA KAPALI MAKİNEYE BAĞLI CALISIYOR.BUGUN 4. GÜNE GİRİLECEK ALLAH RIZASI İCİN YARDIMCI OLURSANIZ SEWİNİİRİM.YAPACAĞINIZ YARDIMLARDAN ALLAH RAZI OLSUN..KENDİSİ AYDIN İLİ YENİPAZAR İLCESİNDE OTURMAKTADIR

hobibox dedi ki...

Selamlar,

Burada olmadığım için sizlerin Bayramınızı kutlayamadım. Geçmiş Bayramınızı kutlar, şeker tadında, en tatlı bayramların sizlerle sevdiklerinizle geçmesini dilerim. Sevgiyle sağlıcakla kalın.

Afet Ergü Şaşmaz

re55 dedi ki...

Merhabalar,

Ellerinize sağlık efendim, lezzetli ve iştah açıcı bir görünümü var.

İyi ve güzel olan ne varsa, paylaşmak adına hoşçakalın.

İnci Yemek dedi ki...

Fatmacım ben de bamyayı çok severim özellikle bol ekşili ve zeytinyağlısını:)ellerine sağlık canım, bizdede dün akşam vardı resimledim bugün yayımlasaydım pişti olacaktık:))çok öpüyorum..

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
“Bloglardan Seçmeler”de yayınlanan çalışmanız en popüler yayınlar listesine girdi. Sizleri tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.
Hayırlı günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal

re55 dedi ki...

Merhabalar,
Mutfağınız elbiz bağladı Fatma hanım!..