12 Nisan 2009 Pazar

Kadın Sağlığı için Faydalı 5 Yiyecek

Fasulye
Çok sayıda pişirme yöntemi bulunan fasulye içeriğinde yüksek oranda potasyum bulundurur ve bu sayede kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Lifli bir gıda olması sayesinde sindirim ve boşaltım sisteminizin düzenli çalışmasına önemli fayda sağlar.
Balık
Doğanın sunduğu en faydalı yiyeceklerden biri şüphesiz ki balıktır. Kadın sağlığından önemli rol oynayan balık; cildinizin sıkılaşmasını sağlar. Özellikle somon balığı cilt için botoks etkisi yaratır ve kırışıklarınızda gözle görülür ölçüde azaltır. Emziren annelerde süt miktarının artmasına yardımcı olur. Omega 3 yağları ile kalp sağlığınız için faydalıdır.

Yaban Mersini
Kadınların hayatları boyunca karşılaştıkları sorunlardan biri sistit yani, idrar yolları enfeksiyonudur. Günde 1 bardak yaban mersini suyu içmek idrar yollarınızı temizler ve sistiti hayatınızdan uzaklaştırır. Mısır gevreği, vişne suyu gibi günlük hayatta sık tükettiğiniz yiyeceklerin içine bir parça yaban mersini suyu eklemek, faydalarını görmek için yeterlidir.

Ceviz
Omega 3 yağlarının en yoğun bulunduğu yiyeceklerden biri cevizdir. Omega 3 yağları, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, kolestrolü de düzenler. Salatalarınızın içine ekleyeceğiniz ceviz, beyin sağlığınızı korurken, cildinizdeki yağ oranını dengelemeye yardımcı olacaktır.

Domates
Salatalara, yemeklere eklediğiniz domates kansere karşı güçlü bir savaşçı. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudunuzu kansere karşı korur, tansiyonunuz düzenli olmasına yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre beslenme planında domates olan kadınlar, meme kanseri riskini %50 daha az taşıyorlar.

6 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

hepside cok sevdigim yiyecekler... tesekkur ettim.. sevgiler, medinem

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

SA.Canım gerçekten çok faydalı yiyecekler yaban mersini hariç hepsini kullanıyorum onuda denemek isterim çok tşk.sağlıkla kal.A.E.O

rana dedi ki...

sultanım canım benim nasılsın iyimisin durumlar nasıl pazartesi günü girdim bir iki ama göremedim denk düşemedik hayırlısı olsun buara inan hemen hiç girmiyorum desem yeridir hem ellerim delik deşik yazmak zor geliyo hem canım istemiyo hiç hevesim şevkim kalmadı inan sizler olmasanız çoktan bırakmıştım kesin yani içimde heves yok yoksa kimseyle alakalı değil hamdolsun kötü düşünceli insanlar varsa bile hamdolsun daha denk gelmedim inşallah ne ben nede başkası denk gelir her zaman böyle dua ediyorum ister net ister özel hayat olsun RABBİM bizi bizden iyilerle karşılaştırsın amin işte bende evle hastane arasında mekik dokuyorum daha 10 gün var tedavinin bitmesine şimdiden bezdim günde 3 kez git gel ellerim kollarım delik deşik ve ilk kez damarlardan serum gitmiyor demek artık vücutta bıktı ve isyanda oofff dememeye çalışıp şükrediyorum sanırım en iyi ilaç sabır selamete kavuşmak için sevgi ve saygılarımla ellerinden öpüyorum sultanım aliye gamzeye selam

rana dedi ki...

aaaaaaaa ben ne yazacaktım neler yazıp yolladım heheehe zaten olmayan aklımı serumlarla hepten yitirdim :) yaban mersini dikkatimi çekti yawww hiç bilmiyordum bunu araştırmalıyım acaba tazesimi kurutulmuş aktardakilermi iyi geliyo gerçi bende sistit yok benimki tamamen böbrek fonksiyon bozukluğuna ve taşa bağlı enfeksiyonlar ama araştırmalıyım emeğine sağlık canım ahhh bide eskinin miiisss kokulu domatesleri olacak valla değmeyin keyfime ama bu domateslerin bi koruyuculuğu olduğuna inancım kalmadı artık zirai ilaçlar kimyasal ilaçlar hormonlar vs... uzun meseleeeee öptüm gidiyorum allahtan ellerim acıyo bu kadar yazdım sağlam olsan nolurduuu :)))))

Marifetane hobi dedi ki...

s.a. fatma abla nasılsın? ayfer ablanın dediği gibi yaban mersini dışındakileri tüketebiliyoruz ama yaban mersini ni bulmak zor sanırım.ablam ben sana okumalar için geldim ayfer ablaya da sordum sende bilirsin diye sanada geldim, biliyorsun yarından itibaren kutlu doğum haftası başlıyor 20 nisanda okumalar bitmiş olacak hatim duası için ne tavsiye edersin nasıl yapalım.ayfer abla umreye giden biri okusun diyor ama benim burda tanıdığım biri yok.ne yapalım nasıl yapalım hatmi yardımcı olursan çok sevinirim.Allah a emanet ol ablacım selamlar sevgiler..

Marifetane hobi dedi ki...

S.A.Abla, ayfer abladan bi ses çıkmadı düğün hazırlıkları bütün vaktini alıyor sanırım.senin fikrini uygulayalım diyorum.güzel bir hatim duası yayınlayayım( bu arada sende varsa bana yorum veya emaille gönderirsen sevinirim)pazartesi günü akşam 8 de okunmak üzere herkes bir fatihayla amin desin olmazmı.bugün olsa daha güzel olurdu ama ev temizliğiyle uğraşıyorum akşamada misafirlerim var yetiştiremem sanırım blogları gezip haber vermeliyim yayınlaması sorun olmazda.neyse abla senden cevap bekliyorum çok öptüm görüşmek üzere A.e.ol