2 Nisan 2009 Perşembe

Hayatın içinden



Küçük kız, annesiyle yürürken birden durdu. Yağmur damlacıklarıyla ıslanan gözlüğünü çıkartarak baktığı şey, babasıyla birlikte bisiklette giden bir başka kız çocuğuydu. Bisikletteki kız, düşmemek için babasına sıkı sıkı sarılmış ve soğuktan pembeleşen yanaklarını, onun sırtına dayamıştı. Adamın ara sıra yana dönerek söylediği sözler, küçük kızı kıkır kıkır güldürüyordu. Kaldırımdaki kız, bisikletin arkasından bakarken; annesi durumu fark edip: - Baban, günde on dakikasını ayırıp seni okula bırakıyor, dedi. Hem de mersedesiyle. İstersen seni bisikletle götürsün ha, ne dersin? Küçük kız, buğulanan gözlerini annesinden saklarken: - Çok isterdim, diye karşılık verdi. Belki de böylelikle, babama sarılırdım. Bir hikayeden beklenen mesaj eğer bir çırpıda veriliyor ve kalpleri yumuşatırken, gönül pusulalarını manevi güzelliklere çeviriyorsa; hele hele bunu dudaklardaki sıcak bir tebessüm veya gözlerdeki birkaç damla yaş ile gerçekleştiriyorsa, biliniz ki bu hikayeler ‘HAYATIN İÇİNDEN’dir.
Zafer Yayınları, Cüneyd Suavi

(Yaşamın koşturması içinde kendinize ve sevdiklerinize zaman ayırın. Mutluluk,detaylarda saklıdır…)



2 yorum:

Samanyolu dedi ki...

Canım Ablacığım Cuman mübarek olsun.Her şey o güzel gönlünce olsun.Sevdiklerinle huzurlu nice cumalar dualarımla.Allah'a emanet ol.Hayırlı geleceler

Marifetane hobi dedi ki...

Allah'ım;Acizlikten,Fakirlikden, Tembellikden,Cimrilikden,Kabir azabından, Hilekar dostdan,Ağlamayan gözden, Ürpermeyen kalpden SANA SIĞINIRIM.HAYIRLI CUMALAR HAYIRLI GECELER ABLACIM.Ablam Allah razı olsun senden ve okumalara katılan tüm dostlardan.bende aynı sen gibi okumam gereken cüzler birikti ben bile kendi blogumdan cüz ekleyemiyorum kendime.Bitirmem gereken cüzleri yetiştirmeye çalışacağım inşaallah.Tekrardan hayırlı geceler ablacım ellerinden öpüyorum.selamlar sevgiler.