2 Aralık 2010 Perşembe

KIRMIZI PANCAR (kavurması ve faydaları)


PANCAR KAVURMASI
1 KĞ pancarı kök kısımlarını kesip yıkayıp bütün olarak haşlıyoruz.
haşlanmış yumruları kolayca soyup küçük küçük doğranır yada rendeleyebiliriz
tavaya yağı koyup bir başta soğan doğranır pancarlar eklenir biraz pul biber ve tuzla kavurulur hepsi bu kadar üzerine yoğurt döküp afiyetle yenir ben çok seviyorum sizde deneğin canlarım bence
Ben Pancarı oldum olası çok severim kavurmasını özellikle turşusu yanında bulgur pilavı hımmm bayılırım helede biraz araştırıp faydalarınıda öğrenince hiper tansiyonu olan biri olarak pancarı mutfağımda daha çok bulundurmaya başladım


Kırmızı Pancarın Faydaları:

Saç dökülmeleri, sedef hastalığı, egzama hastalığı, ürtiker, kurdeşen, vücut kaşıntıları ve karaciğer hastalıklarına faydalıdır. Cildi güzelleştirir.

Yapılan bir araştırmada günde bir bardak kırmızı pancar suyunun 24 saat boyunca tansiyonu düzenlediği belirlendi.”Araştırmada bir bardak kırmızı pancar suyunu içen gönüllülerin yüksek olan tansiyonunun bir saat sonra düştüğü tespit edilmiştir. Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürücü etkisinin 3-4 saat içinde zirveye çıktığı ve 24 saat boyunca devam ettiği gözlenmiştir”.Hipertansiyon hastaları mutlaka günde 1 bardak içmelidir.


Kırmızı Pancar Suyu Nasıl Hazırlanır?
Kırmızı pancarı, 1 gece önceden, sirkeli suya koyup, bekletin. Sabah, pancarı kaynar suya koyarak, 3 dak kaynatın. Bir süre demlendirdikten sonra, suyunu süzün ve cam bir kavanoza koyun. Bu suyu 3 hafta boyunca, günde 3 kez aç karnına için…


11 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.Kıymetli bilgiler için teşekkürler.

Saygılarımla.

Ada Deniz dedi ki...

bu yemeği ben de severik yaparım. Ellerine sağlık senin de

mandalincikmazi dedi ki...

Pancarı çok severim özellikle rengini ama bu kadar çok faydaları olduğunu bilmiyordum ablacım ...
Ellerine sağlık .
Teşekkürler.
Sevgiler.......

Unknown dedi ki...

Selam Fatma hanımcığım ellerine sağlık pancarı her türlü severim ama kavurmasını hiç yemedim
ayrıca verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler
ayrıca haşhaşlı bükme nefis olmuş ellerine sağlık bana kokusu yeter onun:)))
sağlıcakla

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Yine çok yoğunsunuz herhalde. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. En Güzel'e emanet olun ve sağlıcakla kalın.

mandalincikmazi dedi ki...

MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM


http://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen

yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine

ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım



30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.


Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.



TEŞEKKÜR EDERİM


NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

Hepimize kolay gelsin.

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık ta, gelmiyorsun bana artık, özlettin kendini, sevgiler, mutlu yıllar.

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
14 Şubat Dünya Öykü Gününde DAMLA/ ÖYKÜ ÖZEL SAYISINI çıkarmayı düşünüyoruz. Bu konudaki çağrımız “Bloglardan Seçmeler”de yayınlandı. Özel sayı için öykülerinizi göndermenizi önemle rica ediyoruz.
Not: Sitemizi ziyaret edenlerin sayısı sınırlıdır. Biz de birçok siteye ulaşamıyoruz. Onun için de yardımlarınızı bekliyoruz. Bu etkinliğe katılmaları için bloglarda yazanları teşvik ederseniz memnun olurum.
İyi günler dileğiyle.

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
Bir çalışmanız "Bloglardan Seçmeler" de yayınlandı.
Hayırlı günler dileğiyle.

Sabahattin Gencal dedi ki...

Merhaba,
Bir çalışmanız "Bloglardan Seçmeler"de yayınlandı.
Hayırlı günler dileğiyle.

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar,

Bloggerde bana olan desteğinizi unutamam.

İnşallah sağlık, sıhhat ve afiyettesinizdir.