14 Ekim 2010 Perşembe
İZMİR LOKMASI...
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Şurup İçin
2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Öncelikle toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim.
bir karıştırma kabının içine unu eleyelim tuz ekleyelim.
Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru elle yada mikserle çırpalım.
Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir. Hamuru 30 dakika dinlenmeye, iyice mayalanmaya bırakalım. o mayalana dursun biz şurubu hazırlayalım
ŞURUB:
su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üzerine oturtalım. Orta hararetli ateşte, şeker iyice eriyip, şurup katılaşıncaya kadar kaynatalım. Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim.
Mayalanan Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üstünde iri fındık büyüklüğünde bir parça oluşacak. Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın içine, tavaya bırakalım. Lokmaları bu şekilde hazırlayalım. Tavayı sürekli sallayarak lokmaları kızartalım.
Mümkün olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın.
Hamurun kaşığa muntazam gelmesi için her seferinde kaşığı kızgın yağa batırın çıkarın
kızaran lokmalarımızı, hemen ılık şurubun içine bırakalım ve bekletelim. İstediğiniz zamanda servise sunun.AFİYET OLSUN CANLAR...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
of of çok güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım
çok güzel görünüyor...ellerine sağlık canım...
Allahım çok seviyorum bu lokmalarıııı.Burada da hayır sahipleri yaptırıyor.Bol yağda çıtır çıtır oluyor.Tadına doyamıyorum ama kilo almak da istemiyorum.
Bir izmir'li olarak bu güzel tarifi paylaştığınız için çok teşekkürler.Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.Sevgilerimi gönderiyorum.
:) çok güzeeeeeeeel ellerinize sağlık
Yorum Gönder