Ege'nin Meşhur Börülce'si..!!!
Sağlığımız için Faydaları..!
Çok gösterişsiz ve tutulmayan bir sebze olmasına karşın, dikkatleri çekecek kadar önemli besin değerlerini içeren börülcenin sağlığa yararlı etkileri bulunmaktadır:
Tüm baklagiller gibi börülce de kandaki yüksek kolesterol düzeyini düşürür.
İçerdiği yüksek lif oranıyla kandaki ensülin ve şekeri düzene sokar, bu neden le şeker hastaları için iyi bir besin oluşturur.
pekliğe (kabızlığa) hemoroite ve diğer bazı kalınbağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir.
Demir minerali yönünden zengin bir besin olduğu için kansızlığa da iyi gelir.
Potasyum yönünden zengin olduğundan, yüksek tansiyonu düşürür.
Sağlığa yararlı bütün bu pek önemli etkilerinden faydalanılmak üzere börülcenin diyetimize sokulması ve diğer baklagillerle dönüşümlü olarak tazesinden günde 100-120 gr. ya da kurusundan günde 55-60 gr. yenilmesi uzmanlarca öğütlenmektedir. Ege'nin
Köylerinde Köylülerin kendi Yetiştirmiş olduğu Hormonsuz ve Doğal Ortamda Tertemiz
Havasında Yetiştirilmiş Müthiş Lezzet..!!
Ortalama 100 gr. kuru börülcenin içerdiği önemli besin değerleri şunlardır: 343 kalori 22.8 gr. protein: 20 gr. karbonhidrat: 0 kolesterol; 1,5 gr. yağ; 2 gr. lif: 138 mgr. fosfor: 74 mgr. kalsiyum; 5.8 mgr. demir; 6,7 mgr. sodyum; 260 mgr. potasyum: 30 IU A vitamini; 1.05 mgr. B1 vitamini: 0,21 mgr. B2 vitamini ve 2.2 mgr. B3 vitamini
efendim salatası çok kolay börülceleri ayıklayıp haşlıyoruz bir limon birkaç diş sarmısak tuz ve zeytin yağını iyice blendırla eziyorum üzerine döküp karıştır al sana hafif leziz bir salata ben bayılarak tüketiyorum deneyin beyeneceksiniz afiyet olsun
3 yorum:
eline sağlık ablacım ama çok özlettin kendini
ablamya çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun gerçi üzülüyoruz ama neyin hayır neyin şer olduğunu bilmiyoruz,Rabbim herşeyin hayırlısını versin
Merhaba Fatma abla, yine döktürmüşsün yemekleri. Daha önce börülceyi hiç yemedim ama şimdi piyaz olsa yumulurdum..Ellerine sağlık
Yorum Gönder