11 Haziran 2010 Cuma
Kabak receli
Malzemeler
1 kg. kabak,
1.5 kg. şeker,
750 gram su,
1 limon suyu
Yapılışı Bal kabağının iri, derin dilimli olanı iyidir. Kabuğu soyulmuş veya çekirdeği çıkarılmış kabak dilimleri 4-5 mm. derinlikte kesilir.(ben küçük doğradım) Bu dilimleri 4 kg. su içinde 250 gr. sönmüş kireç eritilmiş ve durulmuş kireç suyuna konarak bir gece bekletilir. Sonra kabaklar duru suda yıkanıp suyu süzüldükten sonra şeker ve sudan yapılmış kaynar şurup içine konarak pişirilir. Reçel kıvamını bulunca limon suyu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. Açık renk olması kabağın cinsindenmi yoksa kireçte beklemesindenmi acaba
Saygılar.
sa.Canım sağol aynen acılar son bulur Filistinli kardeşlerimiz özgürlüklerine en kısa zamanda kavuşurlar inşALLAH bu mubarek günler hatrına cuman ve üçayların mubarek olsun sevgiler..A.E.O
kabak recelinin acık renk olması kabagın cinsindennkaynaklandı kirec suyu sadece sertleştiriyor
Çok değişik ilk defa kabak reçeli gördüm ama tatlısı olursa reçelide olur dedim...Ellerinize sağlık....Kabak çiçeği dolması ve sarma da harika görünüyor,sevgiler...
Çok teşekkür ederim. Çok sağolun. Ellerinize,emeğinize sağlık.
Saygılar.
Hayırlı cumalar Fatma ablacım..
Kabak reçeli çok ilginç
patlıcan ,domates reçelini duymuştum ama kabağı hiç duymamıştım çok değişik eminim güzel olmuştur nefis görünüyor ....
Ellerine sağlık ...
Zeynepide çok öpüyorum....
ellerine sağlık ablacım nefis görünüyor ben bal kabağının hayranıyım:)) sevgilerimle öptüm...
Yorum Gönder